More
  AcasăMedicinăCele mai mari 34 de mituri despre alăptare: ce trebuie să știți ca mamă

  Cele mai mari 34 de mituri despre alăptare: ce trebuie să știți ca mamă

  Din acest articol vei afla: arată

  În acest articol, vom explora și explica 34 de mituri despre alăptare pentru a ajuta la lămurirea confuziei și a oferi informații corecte și utile pentru mamele care doresc să alăpteze.

  Alăptarea este un subiect important pentru mamele care doresc să își hrănească bebelușii cu lapte matern. Cu toate acestea, există multe mituri și idei greșite legate de acest subiect, ceea ce poate fi confuz și descurajant pentru mamele noi. Vom demonta miturile legate de producția de lapte, nutriție, sănătatea mamei și a bebelușului, precum și alte concepte greșite legate de alăptare.

  Scopul nostru este de a ajuta la înlăturarea confuziei și a incertitudinilor legate de alăptare, astfel încât mamele să poată lua decizii informate și să ofere cel mai bun aliment pentru bebelușii lor.

  Citeste si: Hipertensiunea arterială: 35 de întrebări și răspunsuri pentru o sănătate mai bună

  34 de mituri despre alăptare

  1. Mit: Alăptarea doare întotdeauna.

  Realitate: Alăptarea nu ar trebui să doară, dar poate fi neobișnuită la început. Aflați despre tehnici de prindere corectă și întrebați un specialist în lactație pentru ajutor dacă aveți probleme.

  2. Mit: Dacă alăptați, trebuie să vă hrăniți cu tot felul de alimente speciale.

  Realitate: Majoritatea femeilor nu trebuie să-și schimbe dieta în timpul alăptării. În general, ar trebui să mâncați o dietă sănătoasă și echilibrată, cu multe fructe, legume și proteine.

  - Articolul continua mai jos-
  marketing medical

  3. Mit: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi înfometat tot timpul.

  Realitate: Bebelușii cresc și se dezvoltă rapid în primele luni de viață și vor avea nevoie de alimente frecvente. Cu toate acestea, majoritatea bebelușilor nu vor fi înfometați tot timpul.

  4. Mit: Nu puteți să vă alăptați bebelușul dacă aveți sânii mici sau mari.

  Realitate: Marimea sanilor nu afecteaza capacitatea de a produce lapte sau de a alapta un bebelus.

  5. Mit: Dacă alăptați, trebuie să vă întrerupeți alăptarea atunci când sunteți bolnavă.

  Realitate: În majoritatea cazurilor, este sigur să alăptați în timp ce sunteți bolnavă. În unele cazuri, medicul dumneavoastră poate recomanda să vă întrerupeți temporar alăptarea pentru a lua anumite medicamente.

  Citeste si: 32 de întrebări și răspunsuri despre simptomele, tratamentul și prevenirea AVC-ului

  6. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, nu puteți să luați contraceptive orale.

  Realitate: Există multe opțiuni contraceptive sigure și eficiente care pot fi utilizate în timpul alăptării. Întrebați medicul dumneavoastră despre cele mai bune opțiuni pentru dvs.

  7. Mit: Dacă alăptați, trebuie să vă limitați la a bea cantități mici de alcool.

  Realitate: Consumul moderat de alcool poate fi sigur în timpul alăptării, dar este important să așteptați câteva ore după consumul de alcool înainte de a alăpta din nou.

  8. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi mai legat de dvs. decât de tatăl său.

  Realitate: Alăptarea poate ajuta la dezvoltarea unei legături puternice între mamă și bebeluș, dar tatăl poate încuraja, de asemenea, o legătură puternică prin îngrijirea și interacțiunea cu bebelușul.

  9. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să vă întoarceți la locul de muncă.

  Realitate: Majoritatea femeilor pot să continue să alăpteze chiar și după ce se întorc la muncă, prin pomparea laptelui și stocarea acestuia.

  10. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, nu puteți să faceți exerciții fizice.

  Realitate: Exercițiile fizice moderate sunt sigure în timpul alăptării și pot ajuta la menținerea unei stări de sănătate bune pentru mama și bebeluș.

  Citeste si: Avortul medicamentos: Ghid complet cu 40 de întrebări și răspunsuri

  11. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, trebuie să vă hrăniți bebelușul la fiecare oră.

  Realitate: Majoritatea bebelușilor vor avea nevoie să fie hrăniți la fiecare două sau trei ore, dar fiecare bebeluș este diferit.

  12. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi mai sănătos decât un bebeluș hrănit cu lapte praf.

  Realitate: Alăptarea poate oferi unele beneficii suplimentare pentru sănătatea bebelușului, dar hrănirea cu lapte praf poate fi, de asemenea, o opțiune sigură și eficientă.

  13. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, nu trebuie să folosiți sticle sau tetine.

  Realitate: Utilizarea sticlelor și tetinelor poate fi utilă în anumite situații, cum ar fi în cazul în care mama nu este disponibilă să alăpteze direct sau atunci când bebelușul are probleme cu prinderea sânilor.

  14. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să luați medicamente sau suplimente.

  Realitate: Majoritatea medicamentelor și suplimentelor pot fi luate în siguranță în timpul alăptării, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament sau supliment.

  15. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să vă relaxați cu o băutură fierbinte sau o baie fierbinte.

  Realitate: Este sigur să vă relaxați cu o băutură fierbinte sau o baie fierbinte în timp ce alăptați.

  16. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să aveți sânii mari și frumoși.

  Realitate: Alăptarea nu va afecta în mod semnificativ dimensiunea sau forma sânilor, dar poate avea unele efecte temporare asupra aspectului acestora.

  17. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi mai puțin dependent de cărucior.

  Realitate: Alăptarea nu va afecta în mod semnificativ dependența bebelușului de cărucior.

  18. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să vă petreceți timpul liber sau să ieșiți din casă.

  Realitate: Acesta este un mit comun legat de alăptare, dar nu este adevărat. Există o serie de opțiuni și tehnici care vă pot ajuta să vă bucurați de timpul liber și să vă plimbați în siguranță cu bebelușul în timp ce alăptați.

  Unele mame aleg să folosească haine de alăptare pentru a facilita hrănirea în public, în timp ce altele preferă să folosească un acoperământ sau o pătură pentru a se acoperi.

  19. Mit: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi mereu sătul.

  Realitate: Bebelușii au nevoie să fie hrăniți frecvent și pot avea nevoie să fie hrăniți mai mult decât o dată pe oră în primele săptămâni.

  20. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, nu puteți să aveți mâncăruri picante sau arome puternice.

  Realitate: Majoritatea alimentelor pot fi consumate în siguranță în timpul alăptării, dar unele alimente pot afecta gustul laptelui și pot fi mai greu de digerat pentru bebeluș.

  21. Mituri despre alăptare: Dacă alăptați, trebuie să evitați cafeaua sau alte băuturi care conțin cofeină.

  Realitate: Cantitățile moderate de cafea sau alte băuturi care conțin cofeină sunt sigure în timpul alăptării, dar cantitățile mari pot afecta somnul bebelușului.

  22. Mit: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va fi mai puțin predispus la alergii și infecții.

  Realitate: Alăptarea poate ajuta la reducerea riscului de alergii și infecții la bebeluși, dar nu poate oferi o protecție completă împotriva acestora.

  23. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să călătoriți cu avionul.

  Realitate: Alăptarea nu afectează capacitatea de a călători cu avionul.

  24. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să luați contraceptive hormonale.

  Realitate: Există contraceptive hormonale care pot fi utilizate în siguranță în timpul alăptării, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a le lua.

  25. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să luați antibiotice.

  Realitate: Majoritatea antibioticelor pot fi luate în siguranță în timpul alăptării, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua orice medicament.

  26. Mit: Dacă alăptați, trebuie să mâncați mult mai mult decât de obicei.

  Realitate: Mamele care alăptează au nevoie de mai multe calorii decât de obicei, dar nu trebuie să exagereze și să mănânce mai mult decât le este necesar.

  27. Mit: Dacă alăptați, nu puteți să faceți sex.

  Realitate: Alăptarea nu afectează capacitatea de a face sex, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți orice probleme legate de acest subiect.

  28. Mit: Dacă alăptați, trebuie să renunțați la fumat.

  Realitate: Fumatul poate afecta calitatea laptelui și poate fi dăunător pentru sănătatea bebelușului, așa că este recomandat să renunțați la fumat.

  29. Mit: Dacă alăptați, trebuie să evitați să vă atingeți sânii prea mult.

  Realitate: Atinsul sânilor nu afectează producția sau calitatea laptelui și poate fi un gest natural și confortabil pentru unele mame.

  30. Mit: Dacă alăptați, trebuie să aveți o dietă strictă și să evitați alimentele procesate.

  Realitate: Nu există o dietă strictă care trebuie urmată în timpul alăptării, dar este important să aveți o alimentație echilibrată și sănătoasă pentru a asigura nutrienții necesari pentru dvs. și pentru bebeluș.

  31. Mit: Dacă alăptați, trebuie să aveți un program strict de alăptare.

  Realitate: Nu este necesar să aveți un program strict de alăptare, dar este important să hrăniți bebelușul la cerere și să îl lăsați să se hrănească cât dorește.

  32. Mit: Dacă alăptați, trebuie să vă îngrijorați dacă bebelușul dvs. nu ia suficient în greutate.

  Realitate: Greutatea bebelușului poate varia în primele săptămâni și luni de viață, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de greutatea bebelușului.

  33. Mit: Dacă alăptați, bebelușul dvs. va avea nevoie să fie hrănit mai puțin frecvent decât dacă bea lapte praf.

  Realitate: Bebelușii care alăptează pot avea nevoie să fie hrăniți mai frecvent decât cei care beau lapte praf, deoarece laptele matern este digerat mai repede.

  34. Mit: Dacă alăptați, bebelușul dvs. nu va fi niciodată flămând.

  Realitate: Bebelușii care alăptează pot fi flămânzi la fel de mult ca cei care beau lapte praf, iar este important să îi hrăniți la cerere.

  În concluzie, există multe mituri despre alăptare, care pot fi descurajante și confuze pentru mamele noi. Cu toate acestea, este important să se facă distincția între ceea ce este adevărat și ceea ce nu este.

  Prin învățarea și înțelegerea adevărului despre alăptare, mamele pot lua decizii informate și pot oferi cel mai bun aliment pentru bebelușii lor.

  Este important să căutați informații de la surse de încredere, să vă consultați cu profesioniști în domeniul sănătății și să discutați cu alte mame care au experiență în alăptare. Cu aceste resurse și suport, mamele pot depăși miturile și pot obține succesul în alăptare.

  - Iti recomandam si -

  Citeste si

  Descopera

  si alte articole