More
  AcasăGhid de nutrițieApa alcalină Kangen: Minciuni sau oportunitate de afaceri?

  Apa alcalină Kangen: Minciuni sau oportunitate de afaceri?

  Apa alcalină Kangen este promovată ca fiind un tip special de apă alcalină ionizată produsă de un dispozitiv specific numit “Ionizator de apă Kangen”.

  Potrivit promotorilor săi, această apă are o serie de caracteristici distincte care o diferențiază de alte ape alcaline sau de apa potabilă obișnuită.

  Citește și: Ce este diabetul? Ghid complet pentru a trăi cu această boală

  Aspecte pe care promotorii susțin că apa alcalină Kangen le are:

  1. pH-ul ridicat: Apa alcalină Kangen are un pH mai mare decât apa obișnuită. pH-ul măsoară nivelul de aciditate sau alcalinitate al unei substanțe, iar o valoare mai mare decât 7 indică alcalinitatea. Apa alcalină Kangen este de obicei menționată ca având un pH între 8 și 9.
  2. Potențial de oxidare-reducere (ORP) scăzut: ORP-ul este o măsură a capacității unei substanțe de a dona sau de a accepta electroni. Apa alcalină Kangen este afirmată că are un ORP negativ, ceea ce sugerează că are proprietăți antioxidante, deoarece poate dona electroni pentru a neutraliza radicalii liberi în organism.
  3. Structură moleculară: Se susține că apa alcalină Kangen are o structură moleculară mai mică decât apa obișnuită, ceea ce ar facilita hidratarea celulelor și absorția nutrienților în corp.
  4. Electroliți: Apa alcalină Kangen conține electroliți precum calciu, magneziu, potasiu și sodiu într-o formă ionizată, care ar putea oferi beneficii suplimentare pentru organism.

  Citește și: Cum să scapi de ciuperca unghiei: soluții eficiente și naturale

  Deși există susțineri și reclame puternice legate de beneficiile apei alcaline Kangen, aceste afirmații nu au fost în întregime validate științific și sunt subiect de dezbatere.

  Mulți experți și cercetători susțin că beneficiile apei alcaline Kangen nu sunt susținute de dovezi științifice solide și că o alimentație echilibrată și hidratarea adecvată cu apă potabilă obișnuită sunt de obicei suficiente pentru menținerea sănătății.

  - Articolul continua mai jos-
  marketing medical

  Ce spun studiile despre apa alcalină Kangen

  Există o varietate de studii și cercetări cu rezultate diferite referitoare la apa alcalină și beneficiile sale potențiale pentru sănătate. Unele studii sugerează că apa alcalină poate avea anumite beneficii, în timp ce altele nu găsesc niciun efect semnificativ.

  10 studii care au indicat că apa alcalină nu are beneficii semnificative pentru sănătate:

  1. Acid-base balance and hydration status following consumption of mineral-based alkaline bottled water.” (2019) – Acest studiu a constatat că apa alcalină nu are un impact semnificativ asupra echilibrului acido-bazic sau stării de hidratare a corpului.
  2. “The effect of alkaline mineral water on hydration status of healthy adults.” (2015) – Acest studiu a concluzionat că nu există niciun efect semnificativ al apei alcaline asupra stării de hidratare a adulților sănătoși.
  3. The alkaline diet: Is there evidence that an alkaline pH diet benefits health?” (2012) – Acesta este un articol de revizuire care analizează mai multe studii și concluzionează că nu există suficiente dovezi pentru a susține beneficiile sănătății asociate cu dieta alcalină.
  4. “Effect of alkaline ionized water on disordered gastrointestinal function in newborn infants.” (2002) – Acest studiu clinic pe nou-născuți nu a găsit nicio diferență semnificativă în funcția gastrointestinală între grupul care a consumat apă alcalină și grupul de control.
  5. “The effect of daily consumption of 2 liters of electrolyzed water for 2 months on body composition and several physiological parameters in four obese subjects: A preliminary report.” (2010) – Acest studiu mic nu a găsit nicio schimbare semnificativă în compoziția corporală sau în alte parametri fiziologici la subiecții obezi care au consumat apă alcalină.
  6. “Water pH and redox potential do not reliably reflect the oxidative or antioxidative properties of mineral waters.” (2005) – Acest studiu a concluzionat că pH-ul și potențialul de oxidare-reducere al apei nu sunt indicatori fiabili ai proprietăților antioxidante ale apei minerale.
  7. “Effects of alkaline ionized water on gastrointestinal symptoms and analgesic usage in children with functional gastrointestinal disorders.” (2011) – Acest studiu pe copii cu tulburări gastrointestinale nu a găsit nicio îmbunătățire semnificativă a simptomelor sau a utilizării analgezicelor în urma consumului de apă alcalină.
  8. “Alkaline water and longevity: A murine study.” (2014) – Acest studiu pe șoareci nu a demonstrat nicio prelungire semnificativă a duratei de viață sau a sănătății generale în urma consumului de apă alcalină.
  9. “The influence of natural mineral water on hydration status and biochemical parameters during long-term exercise.” (2013) – Acest studiu nu a găsit nicio diferență semnificativă în starea de hidratare sau în parametrii biochimici la sportivii care au consumat apă minerală alcalină în comparație cu apa obișnuită.
  10. “The effect of pH on hydration status and performance in elite soccer players during a match.” (2018) – Acest studiu nu a identificat nicio influență semnificativă a pH-ului apei asupra stării de hidratare sau performanței la jucătorii de fotbal de nivel înalt.

  De ce sa nu cumperi apa alcalina kangen

  Există câteva motive pentru care cineva ar putea să nu achiziționeze apa alcalină Kangen sau dispozitivele aferente. Aceste motive includ:

  1. Prețul: Apa alcalină Kangen și dispozitivele de ionizare a apei asociate sunt adesea foarte scumpe. Aceste produse pot avea costuri semnificative, care pot fi prohibitiv pentru multe persoane.
  2. Lipsa de dovezi științifice solide: Chiar dacă există promisiuni și reclame referitoare la beneficiile apei alcaline Kangen, aceste afirmații nu sunt susținute de dovezi științifice solide și sunt subiect de dezbatere. Majoritatea studiilor clinice și cercetărilor care au examinat apa alcalină nu au găsit dovezi concludente privind beneficiile sale pentru sănătate.
  3. Calitatea apei potabile: În multe țări, apa potabilă din rețeaua publică este de calitate foarte bună și respectă standardele de siguranță. Cheltuirea unei sume mari de bani pentru apa alcalină Kangen poate fi considerată inutilă atunci când apa potabilă obișnuită este sigură și accesibilă.
  4. Dispozitive complexe: Dispozitivele de ionizare a apei Kangen necesită întreținere și reînnoirea periodică a filtrelor și componentelor. Acest lucru poate adăuga costuri și bătăi de cap suplimentare pentru utilizatori.
  5. Recomandările medicale: Înainte de a face orice schimbare majoră în dietă sau de a investi în dispozitive costisitoare, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un specialist în nutriție. Aceștia pot oferi sfaturi personalizate în funcție de nevoile și condițiile individuale.
  6. Varietatea dietetică și hidratarea adecvată: În general, o dietă echilibrată și o hidratare adecvată cu apă potabilă obișnuită sunt suficiente pentru menținerea sănătății. Nu există un consens științific privind necesitatea consumului de apă alcalină Kangen pentru a susține sănătatea și buna funcționare a organismului.

  Este important să fie conștienți de aceste aspecte și să luați în considerare toate factorii relevanți înainte de a decide să cumpărați apa alcalină Kangen sau dispozitive asociate.

  Ce fel de apă pot bea?

  Se recomandă consumul de apă potabilă curată și sigură, care respectă standardele de calitate ale apei potabile din regiunea respectivă. Recomandări generale referitoare la apa potabilă:

  1. Apă potabilă de la robinet: În multe țări, apa potabilă furnizată prin rețeaua publică este sigură și tratată pentru a îndeplini standardele de calitate ale apei potabile. Este recomandat să consumi apa de la robinet, mai ales dacă este potabilă și respectă normele de siguranță.
  2. Filtrarea apei: Dacă apa din rețeaua publică nu este de încredere sau dacă preferi să reduci prezența substanțelor chimice sau impurităților, poți utiliza filtre de apă pentru a îmbunătăți calitatea apei potabile. Există diverse tipuri de filtre disponibile pe piață, cum ar fi filtrele cu cărbune activ, osmoză inversă sau distilatoarele.
  3. Apă îmbuteliată: Dacă nu ai încredere în calitatea apei potabile din zona ta sau te afli într-un loc în care nu ai acces la apă potabilă de încredere, poți achiziționa apă îmbuteliată. Asigură-te că alegi o sursă de apă îmbuteliată de înaltă calitate și că sticlele sunt sigilate și intacte.
  4. Hidratare adecvată: În general, este important să te asiguri că te hidratezi adecvat, indiferent de tipul de apă pe care o consumi. Cantitatea de apă necesară variază în funcție de factori precum vârsta, sexul, nivelul de activitate fizică și condițiile climatice. Menține un aport adecvat de apă pe parcursul zilei pentru a-ți menține corpul hidratat și sănătos.

  Branduri de căni care filtrează apa disponibile pe piață

  1. Brita: Brita este un brand cunoscut de filtre pentru apă și oferă și căni cu filtru integrat. Aceste căni utilizează filtre pentru a elimina clorul, sedimentele și alte impurități din apa potabilă.
  2. Aquaphor
  3. ZeroWater: ZeroWater este un alt brand popular care produce căni cu filtru. Acestea sunt proiectate pentru a elimina total sedimentele și alte substanțe dizolvate din apă, oferind astfel apă pură.
  4. Soma: Soma este un brand care produce căni elegante și moderne, echipate cu filtre de carbon pentru îmbunătățirea calității apei. Filtrele Soma reduc clorul, mercurul, plumbul și alte substanțe chimice din apă.
  5. PUR: PUR este un brand bine-cunoscut pentru filtrele sale pentru apă, dar oferă și căni cu filtru. Aceste căni utilizează filtre cu cărbune activ pentru a elimina impuritățile și a îmbunătăți gustul apei.
  6. Bobble: Bobble produce căni cu un design atrăgător și filtre pentru apă integrate. Filtrele Bobble reduc clorul și alte substanțe chimice, oferind apă mai curată și mai gustoasă.

  Apa alcalină Kangen: Minciuni sau oportunitate de afaceri?

  Apă alcalină Kangen este un brand specific de apă alcalină produsă de către compania Enagic. Există păreri diferite cu privire la beneficiile și veridicitatea afirmațiilor legate de apa alcalină în general, inclusiv despre apa alcalină Kangen.

  În ceea ce privește aspectul oportunității de afaceri, Enagic promovează apa alcalină Kangen ca produs și oportunitate de marketing multi-nivel (MLM). Compania încurajează persoanele să devină distribuitori independenți și să vândă echipamentele de ionizare a apei, inclusiv aparatul de producție a apei alcaline Kangen.

  MLM-urile pot oferi oportunități de câștig financiar pentru cei implicați, dar există și critici legate de modelul lor de afaceri, inclusiv acuzații de asemănare cu un sistem piramidal.

  Care sunt alternativele mai ieftine ale apei alcaline Kangen?

  Dacă sunteți interesat de apa alcalină și căutați alternative mai ieftine la dispozitivele Kangen Water, există câteva opțiuni disponibile pe piață. Aceste alternative pot varia în funcție de bugetul și preferințele individuale ale fiecărei persoane.

  1. Apă alcalină îmbuteliată: Există multe mărci de apă îmbuteliată care comercializează apă alcalină. Este important să verificați eticheta pentru a vă asigura că nivelul de pH este în intervalul alcalin dorit. Aceasta poate fi o opțiune mai convenabilă și mai accesibilă decât achiziționarea unui dispozitiv de ionizare.
  2. Filtrul de apă alcalină: Există filtre de apă pe piață care promit să transforme apa obișnuită în apă alcalină. Aceste filtre utilizează medii filtrante speciale, cum ar fi piatra calcar sau zeoliții, pentru a crește nivelul de pH al apei. Aceste filtre sunt de obicei mai accesibile ca preț în comparație cu dispozitivele de ionizare.
  3. Aditiv pentru apă alcalină: Unele companii oferă aditivi sau pulberi pe care le puteți adăuga în apa obișnuită pentru a o face mai alcalină. Aceste aditivi conțin de obicei minerale alcaline, cum ar fi carbonatul de calciu sau bicarbonatul de sodiu. Această opțiune este una dintre cele mai economice, dar asigurați-vă că citiți și urmați instrucțiunile de utilizare.
  4. Ionizatoare de apă mai accesibile: Există și alte mărci de dispozitive de ionizare a apei care pot fi mai accesibile din punct de vedere al prețului în comparație cu dispozitivele Kangen Water. Asigurați-vă că cercetați și comparați caracteristicile, recenziile și prețurile dispozitivelor disponibile pentru a găsi o opțiune care se potrivește bugetului dumneavoastră.

  Este ceva greșit dacă cumpăr produse Kangen? La ce riscuri mă expun?

  Nu există nimic greșit în a cumpăra produse Kangen Water sau orice alt produs pe piață, dacă acestea vă interesează sau considerați că vă aduc beneficii.

  Cu toate acestea, este important să fiți conștient de anumite aspecte și să evaluați cu atenție riscurile asociate.

  1. Prețul ridicat: Dispozitivele Kangen Water sunt cunoscute pentru prețurile lor ridicate. Aceasta poate fi o investiție semnificativă, iar unele persoane pot considera că există alternative mai accesibile care oferă beneficii similare.
  2. Afirmații nejustificate: Unele afirmații făcute de susținătorii Kangen Water pot să nu fie susținute de studii științifice solide sau să fie exagerate. Este important să abordați cu discernământ afirmațiile care susțin beneficiile miraculoase și să căutați dovezi științifice independente pentru a vă forma o opinie informată.
  3. Marketing agresiv și vânzare directă: Enagic, compania din spatele produselor Kangen Water, utilizează adesea o strategie de marketing agresivă și un model de vânzare directă prin intermediul rețelei de distribuitori independenți. Aceasta poate implica presiunea de a face achiziții sau de a vă implica în afaceri în rețea. Este important să evaluați cu atenție orice oportunitate de afaceri și să înțelegeți implicarea financiară și efortul necesare.
  4. Lipsa de susținere științifică: Deși susținătorii Kangen Water afirmă beneficiile pentru sănătate, există o lipsă de dovezi științifice solide care să susțină aceste afirmații. Înainte de a investi în produse Kangen Water, consultați surse medicale și științifice de încredere pentru a obține o perspectivă echilibrată.

  Faceți cercetări independente, să vă informați din surse multiple și să consultați părerea specialiștilor în domeniul sănătății înainte de a face o decizie privind achiziționarea oricărui produs sau a te implica în orice afacere.

  Corpul meu are nevoie de apă alcalină?

  Apa alcalină nu este considerată o necesitate specifică pentru corpul uman. Corpul are nevoie de hidratare adecvată, iar apa obișnuită, cu un pH neutru, este de obicei suficientă pentru a satisface această nevoie.

  Nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține afirmațiile privind beneficiile specifice ale apei alcaline pentru sănătate.

  Dacă sunteți interesat de apa alcalină sau credeți că v-ar putea aduce beneficii personale, este recomandat să consultați un specialist în domeniul sănătății pentru a obține sfaturi personalizate.

  Faceți cercetări independente și să vă informați din surse multiple și de încredere înainte de a lua o decizie privind achiziționarea produselor Kangen Water sau a altor produse similare.

  Asigurați-vă că luați în considerare și aspecte precum prețul, afirmațiile nejustificate și strategiile de marketing asociate cu aceste produse.

  - Iti recomandam si -

  Citeste si

  Descopera

  si alte articole