More
  AcasăRecomandariJocurile de noroc - un pericol la adresa sănătății?

  Jocurile de noroc – un pericol la adresa sănătății?

  Putem spune, fără să greșim, că jocurile de noroc există de când lumea. De la primele zaruri până la videosloturile tematice, jocurile de noroc au fost mereu prezente, în diferite perioade și culturi. Dar sunt ele sănătoase? Sau mai bine spus, reprezintă ele vreun pericol pentru sănătatea noastră?

  Vom vedea în acest articol de ce ar trebui să te ferești când joci astfel de jocuri. În acest articol, nu vom discuta despre pericolul dependenței. Nu ne referim la sănătatea mintală, ci numai la cea fizică.


  Postura corectă

  Fie că joci la o agenție de pariuri, sală de jocuri sau casino online România, felul în care stai este extrem de important. Același lucru este valabil și când lucrezi la birou sau joci jocuri video. Suntem siguri că știi destul de bine că statul pe scaun o perioadă îndelungată nu face bine la postură. Drept urmare, nu face bine nici la spate.

  În joc, poți uita de propria sănătate și nu vei mai acorda mare atenție posturii. Lipsa mișcării este și ea dăunătoare. De aceea, îți recomandăm să iei pauze regulate de la sesiuni de joc. Ridică-te de pe scaun, mergi, fă gimnastică sau ocupă-ți timpul și cu alte activități.


  Care este postura corectă la calculator?

  În afară de pauzele regulate, trebuie să îți formezi obiceiuri sănătoase atunci când stai pe scaun. Acestea scad riscurile apariției problemelor de sănătate. Iată care sunt punctele principale:

  - Articolul continua mai jos-
  marketing medical

  ● Gâtul trebuie să fie drept, nu aplecat sau înclinat.
  ● Ține umerii relaxați.
  ● Spatele trebuie să fie drept.
  ● Șezutul și zona lombară trebuie să se muleze pe scaun.
  ● Tălpile trebuie să fie pe podea, iar genunchii trebuie ținuți îndoiți la 90 de grade.


  Joacă jocuri de noroc pe mobil

  Dacă vrei să nu ai atâtea probleme cu statul pe scaun, poți juca de pe mobil. Așa vei sta mai comod și te vei bucura de tot confortul căminului. Cazinourile online au de obicei aplicații pe mobil. Oricum, paginile web sunt compatibile cu ecranul de smartphone. De asemenea, toate jocurile din ziua de astăzi sunt create în HTML5, deci sunt și ele bine optimizate pentru mobil.


  Sănătatea încheieturii

  Deși jocurile de noroc nu necesită vreun mare efort, încheieturile mâinilor pot suferi. În sesiunile de joc, îți vei folosi mâinile timp îndelungat, iar această activitate poate duce la dureri, furnicături sau amorțeli.

  De fapt, sunt multe studii care arată că jucătorii, mai ales cei profesioniști, se pot confrunta cu o astfel de problemă. Iar modul de joc nu contează prea mult. Durerile pot fi de la tastatură, mouse, apăsarea ecranului de mobil sau chiar ținerea cărților de joc.

  Ca să previi apariția acestor probleme, trebuie să faci exerciții fizice regulate. Stretchingul ajută la păstrarea mobilității articulațiilor. Alimentația bogată în minerale este și ea importantă pentru sănătatea articulațiilor în general, deci și a încheieturilor.

  La fel ca în capitolul de mai sus, pauzele regulate sunt importante. Fără ele, sunt șanse mai mari să te confrunți cu probleme la încheieturi. Dacă în timpul jocului apare o senzație de durere sau chiar disconfort precum furnicături sau amorțeală, este bine să te oprești.


  Oboseala acumulată

  Oboseala este o afecțiune cu care omul modern se confruntă în foarte multe situații. În cazul jocurilor de noroc, nivelul de adrenalină crește destul de mult. De aceea, în sesiunile de joc, va interveni și oboseala.

  Sesiunile lungi și intense pot duce chiar și la epuizare. Așadar, cu cât joci mai mult și mai intens, cu atât cresc riscurile apariției oboselii.

  La fel ca în capitolele de mai sus, și în acest caz, ai nevoie de pauze regulate de la joc. Va trebui să-ți faci și un program, astfel încât să ai un plan de odihnă.

  Dacă joci online, atunci îți recomandăm să joci de pe mobil. Ecranul mai mic este mai puțin obositor decât ecranul mare de computer. Oboseala ochilor va interveni așadar mai greu. Totodată, este foarte important să nu te joci la ore târzii. Lumina albastră te face să adormi mai greu. Pe deasupra, și adrenalina rămasă în corp te va menține treaz.

  Cel mai bine este să nu joci atunci când ești obosit. În starea de oboseală, sunt șanse mult mai mari să iei decizii greșite. Nu vei mai respecta strategia, ceea ce reprezintă un risc foarte mare, mai ales în cazul jocurilor mai solicitante, cum ar fi blackjackul sau pokerul.

  Concluzii

  Jocurile de noroc pot fi periculoase pentru sănătate, dar există mai multe metode prin care previi afecțiunile. În principal, trebuie să te odihnești și să iei pauze regulate de la joc. Așadar, recomandăm sesiuni mai scurte. Jocul de pe mobil este cel mai sigur. Poți sta confortabil, iar ecranul de joc este mult mai prietenos cu ochii.

  Jocurile de noroc pot îndemna și la un stil de viață sedentar. Așadar, nu uita să faci exerciții regulat ca să te menții sănătos și în formă!

  - Iti recomandam si -

  Citeste si

  Descopera

  si alte articole