Test de Anxietate Online DASS-21: Evaluați-vă Nivelul de Disconfort Emoțional

Cel mai bun Test de Anxietate Online DASS 21

Un Test de Anxietate Online DASS-21 (Depression, Anxiety, and Stress Scale), este un instrument conceput pentru a vă ajuta să evaluați nivelul de disconfort emoțional pe care îl puteți resimți. Acest test vă oferă oportunitatea de a vă autoevalua starea de anxietate și stres, furnizând indicii cu privire la starea dvs. de sănătate mintală. Este ușor de completat și vă poate ajuta să vă conștientizați și să decideți dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar.

Citește și: Top 8 Medicamente Pentru Creier și Anxietate Fără rețeță: Eliberează-ți Mintea

Anxietatea și depresia sunt două afecțiuni de sănătate mintală des întâlnite care pot afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau statut social. Anxietatea se manifestă prin îngrijorare excesivă, frică sau stres cronic, în timp ce depresia se caracterizează prin sentimente puternice de tristețe, lipsă de interes și energie redusă. Aceste afecțiuni pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții și pot duce la probleme serioase de sănătate mintală.

Citește și: Totul despre Sindromul de burnout la locul de muncă: cauze și soluții

Importanța conștientizării și diagnosticării timpurii

Conștientizarea anxietății și depresiei este esențială pentru că acestea sunt afecțiuni tratabile. Diagnosticarea lor în stadii incipiente poate duce la o recuperare mai rapidă și la reducerea riscului de complicații. De asemenea, poate îmbunătăți calitatea vieții și contribui la prevenirea recidivelor.

Scopul și structura unui test de anxietate online

Scopul testului nostru online este de a vă ajuta să vă autoevaluați și să vă informați în legătură cu posibilele simptome de anxietate și depresie pe care le-ați putea experimenta. Acest instrument vă oferă o oportunitate ușoară și confidențială de a vă examina starea de sănătate mentală. Testul este structurat în întrebări simple, astfel încât să fie ușor de înțeles și de completat.

În continuare, vă invităm să începeți testul nostru de anxietate și depresie pentru a vă autoevalua și pentru a primi informații relevante. Rețineți că acest test de anxietate online nu înlocuiește un diagnostic medical profesionist, dar poate să ofere indicii importante și să vă îndrume către următorii pași potriviți pentru îngrijirea sănătății dumneavoastră mintale.

Despre testul de anxietate online DASS 21

Testul DASS 21 (Depression, Anxiety, and Stress Scale) este un instrument utilizat pentru a evalua nivelurile de depresie, anxietate și stres percepute de către o persoană. Acest test a fost dezvoltat pentru a oferi o imagine generală a stării de sănătate mentală și a nivelului de disconfort emoțional pe care îl poate experimenta o persoană. DASS-21 este o versiune mai scurtă a testului DASS-42 și constă în 21 de întrebări, care sunt împărțite în trei subscoruri diferite: depresie, anxietate și stres.

Structura testului online DASS-21

 1. Depresie (Depression): Acest subscor evaluează nivelul de tristețe și descurajare pe care îl resimți. Conține întrebări legate de sentimentele de nefericire, devalorizare de sine și lipsa de speranță.
 2. Anxietate (Anxiety): Acest subscor se concentrează pe măsura în care resimți neliniște, frică sau teamă. Întrebările din acest domeniu se referă la simptome precum agitația, teama și tulburările somatice legate de anxietate.
 3. Stres (Stress): Acest subscor evaluează nivelul de stres perceput în viața ta. Întrebările se referă la sentimente de tensiune, nervozitate și suprasolicitare.

În timp ce completezi testul DASS-21, trebuie să răspunzi la fiecare dintre cele 21 de întrebări pe o scală de la 0 la 3, indicând în ce măsură simți că afirmația se aplică ție. Scorurile obținute la fiecare subscor sunt adunate pentru a determina nivelul total de disconfort emoțional.

Dezvoltarea Testului Online de Anxietate și Depresie DASS-21

Fundamentul teoretic și medical al testului

Testul DASS-21 (Depression, Anxiety, and Stress Scale) este un instrument bazat pe cercetare și teorie medicală care a fost creat pentru a evalua nivelurile de depresie, anxietate și stres percepute. Dezvoltarea acestui test s-a bazat pe fundamentul teoretic al sănătății mintale și pe identificarea simptomelor specifice asociate cu aceste afecțiuni.

 1. Bazat pe cercetare: Dezvoltarea DASS-21 a fost ghidată de cercetările din domeniul sănătății mintale, care au identificat simptomele cheie asociate cu depresia, anxietatea și stresul. Testul a fost creat în urma unei analize riguroase a literaturii de specialitate și a datelor clinice.
 2. Model teoretic: Acest test se bazează pe un model teoretic al sănătății mintale care distinge între cele trei domenii de interes: depresie, anxietate și stres. Acest model a fost utilizat pentru a dezvolta întrebări specifice care să evalueze simptomele din fiecare domeniu.

Obiectivele testului DASS 21 online

Obiectivele testului DASS 21 sunt multiple și au fost stabilite pentru a ajuta persoanele care îl completează să-și înțeleagă nivelurile de disconfort emoțional și să determine dacă ar trebui să caute ajutor profesional.

Principalele obiective includ:

 1. Autoevaluare: Furnizarea unei modalități ușoare și confidențiale de autoevaluare a stării de sănătate mintală, permițând oamenilor să-și evalueze nivelul de depresie, anxietate și stres percepute.
 2. Conștientizare: Sprijinirea conștientizării individuale cu privire la starea lor emoțională și la simptomele pe care le pot experimenta.
 3. Identificarea precoce a problemelor: Ajutarea oamenilor să identifice semnele timpurii ale depresiei, anxietății sau stresului, ceea ce poate duce la diagnosticare și tratament mai timpuriu.
 4. Îndrumare pentru ajutor profesional: Ofertarea unei căi pentru cei care obțin scoruri ridicate sau se simt îngrijorați cu privire la starea lor de sănătate mintală, astfel încât să caute ajutor de la un specialist în sănătate mintală.

Factorii luați în considerare în dezvoltarea întrebărilor

În dezvoltarea întrebărilor testului DASS-21, au fost luați în considerare următorii factori:

 1. Relevanța clinică: Fiecare întrebare a fost dezvoltată pentru a evalua simptomele cu relevanță clinică pentru depresie, anxietate și stres.
 2. Claritatea și accesibilitatea: Întrebările au fost formulate într-un limbaj clar și accesibil, astfel încât să fie ușor de înțeles pentru o gamă largă de utilizatori.
 3. Valabilitatea și fidelitatea: Întrebările au fost validate și testate pentru a asigura că măsoară corect simptomele dorite și că sunt consistente în timp.
 4. Confidențialitatea: Testul a fost dezvoltat pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, permițându-le să rămână anonimi în timpul evaluării.

Testul DASS-21 este un instrument util pentru evaluarea stării de sănătate mintală și pentru conștientizarea nivelului de disconfort emoțional. Rețineți că, în cazul în care obțineți scoruri ridicate sau aveți preocupări semnificative privind starea dumneavoastră de sănătate mintală, este important să căutați ajutor profesional pentru o evaluare mai detaliată și pentru a discuta despre opțiunile de tratament și intervenții disponibile.

Testul DASS 21 (Depression, Anxiety, and Stress Scale) poate oferi indicii despre nivelul de anxietate socială percepută. Cu toate acestea, DASS 21 online nu este un instrument specializat pentru măsurarea anxietății sociale. Acesta se concentrează pe evaluarea mai generală a anxietății, fără a se concentra exclusiv pe situațiile sociale.

Interpretarea rezultatelor testului DASS 21 online

Interpretarea rezultatelor testului DASS-21 (Depression, Anxiety, and Stress Scale) presupune analizarea scorurilor obținute la cele trei subscoruri (depresie, anxietate și stres), precum și la scorul total. Scorurile indică nivelul de disconfort emoțional perceput și pot furniza indicii cu privire la starea de sănătate mintală a unei persoane.

Iată cum puteți interpreta scorurile DASS-21:

 1. Depresie (Depression):
  • 0-9 puncte: Niveluri de depresie considerate normale.
  • 10-13 puncte: Depresie ușoară.
  • 14-20 puncte: Depresie moderată.
  • 21-27 puncte: Depresie severă.
  • 28+ puncte: Depresie extremă.
 2. Anxietate (Anxiety):
  • 0-7 puncte: Niveluri de anxietate considerate normale.
  • 8-9 puncte: Anxietate ușoară.
  • 10-14 puncte: Anxietate moderată.
  • 15-19 puncte: Anxietate severă.
  • 20+ puncte: Anxietate extremă.
 3. Stres (Stress):
  • 0-14 puncte: Niveluri de stres considerate normale.
  • 15-18 puncte: Stres ușor.
  • 19-25 puncte: Stres moderat.
  • 26-33 puncte: Stres sever.
  • 34+ puncte: Stres extrem.
 4. Scorul total (Total Score):
  • 0-9 puncte: Niveluri generale de disconfort emoțional considerate normale.
  • 10-21 puncte: Disconfort emoțional ușor.
  • 22-42 puncte: Disconfort emoțional moderat.
  • 43-63 puncte: Disconfort emoțional sever.
  • 64+ puncte: Disconfort emoțional extrem.

Test de anxietate online DASS 21

0%

Mi-a fost greu să mă calmez

Am avut senzația de uscăciune a gurii

Parcă nu am avut senzatii pozitive deloc

Am avut probleme de respirație (ex: respirație excesiv de rapidă, lipsa de aer în absența efortului fizic)

Mi-a fost greu să am inițiativa de a face lucruri

Am avut tendința de a exagera la diverse situații

Am avut tremurături (ex: în mâini)

Am simţit că folosesc foarte multă energie nervoasă

Am fost îngrijorat(ă) de situaţiile în care m-aş fi putut panica şi face de râs

Am simţit că nu aveam nicio așteptare

M-am trezit că devin agitat(ă)

Mi-a fost greu să mă relaxez

M-am simţit deprimat(ă) şi trist(ă)

Am fost intolerant(ă) cu orice lucru care mă împiedica să-mi văd de treabă (adică să continui ceea ce făceam)

Am simţit că am fost aproape de a mă panica

Nu m-am putut entuziasma la nimic

Am simţit că nu valorez mult, ca persoană

Am simţit că sunt cam sensibil(ă)

Am fost conştient(ă) de activitatea inimii mele în absenţa efortului fizic (ex: puls accelerat sau lipsa unei bătăi)

M-am simţit speriat(ă) fără niciun motiv serios

Am simţit că viaţa e lipsită de sens

Test de anxietate Scala DASS 21
Ai un nivel scăzut de anxietate
Ai o încredere mare în abilitățile tale și nu te lași afectat de anxietatea și stresul zilnic. Ești capabil să faci față situațiilor dificile cu calm și încredere.
Ești o persoană care se confruntă cu anxietatea în anumite situații
Ești o persoană care se confruntă cu anxietatea în anumite situații, dar încerci să îți depășești fricile și să faci față cu calm situațiilor stresante. Poți beneficia de strategii de gestionare a anxietății pentru a-ți îmbunătăți abilitățile.
Anxietate moderată
Dacă te-ai obișnuit să te îngrijorezi și să devii extrem de agitat când lucrurile nu merg cum vrei tu, este recomandat să începi discuțiile cu un terapeut. Anxietatea netratată poate duce în timp la atacuri de panică.
Anxietate Severă
Steagul roșu reprezentat de anxietatea severă îți poate pune bețe în roate în activitatea de zi cu zi. Pentru a performa la adevăratul tău potențial este necesar să-ți schimbi anumite tipare de gândire și comportamentale. Terapia cognitiv-comportamentală are cele mai bune și rapide rezultate în tratarea anxietății.